Липса на кворум в пленарната зала на Народното събрание провали първото

...
Липса на кворум в пленарната зала на Народното събрание провали първото
Коментари Харесай

Липса на кворум провали първия вот по казуса Николов

Липса на кворум в пленарната зала на Народното събрание провали първото гласоподаване за през днешния ден. На днешното си съвещание Народното събрание би трябвало да гласоподава решение, с което да излезе от комплицирания юридически проблем с изтеглената номинация на Пламен Николов за министър председател от името на " ИТН ".

Зам.-председателят на Народно събрание Кристиян Вигенин предложи 15-минутна отмора, с цел да се реши по какъв начин да продължи дневният ред при по този начин създалата се обстановка.

По-рано от ПГ на " ИТН " оповестиха, че напущат пленарната зала и няма да вземат участие в гласуването на оттеглената кандидатура на Пламен Николов. Заявиха още, че ще се върнат по-късно, с цел да продължат дебатите.

Престанете да обвинявате нас. Ние не сме проблем, ние сме решение на казуса, само че това очевидно ще се случи на идващите избори, сподели от парламентарната естрада депутатът от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев. В декларацията, която прочете, той разгласи, че останалите партии в Народното събрание през годините постоянно са били в съглашателство.

" След като тези дни говорехте за исторически късмет, в този момент имате историческия късмет да бъдете още веднъж дружно, както сте били постоянно ", съобщи Вълчев.

Слез като слезе от трибуната, публицисти го попитаха дали ще има нов избор, или има опция да поддържат трети мандат на друга партия, на което той отговори: " Твърде е рано да приказваме за такова нещо към момента ".

Предложеният за финансов министър Пламен Данаилов от своя страна съобщи, че " всичко е изчерпано като диалози ": " Само и единствено някой да се упражнява по изразителност от трибуната, в реториката офанзива против личността е последният мотив. Аматьорски осъществявания гледаме сега ", сподели той. Данаилов акцентира, че сега е по-важно да се образуват комисии, тъй като без тях няма по какъв начин да се одобряват закони – а те по-късно би трябвало да се извършват от всяко държавно управление, било то служебно или не.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР